De Klokkenmaker

In 1974 ben ik als compagnon gestart in de in 1963 door mijn ouders gestarte juwelierszaak aan de Dirk de Derdelaan 1 te Vlaardingen. Daar had ik mijn vader als leermeester in het horloge- en klokkenmakers vak.

Mijn vader was indertijd eveneens aan de Christiaan-Huygens school afgestudeerd, dit was indertijd dé horlogemakers vakschool, een branche binnen de fijnmechanische beroepen. Deze school wilde mijn vader graag als leraar hebben voor de praktijkopleiding, maar zijn jonge leeftijd, gelijk aan de anderen leerlingen weerhield hem daar toen van. Die opleiding bestaat al geruime tijd niet meer.

Dat maakte dat ik de praktijkervaring thuis had, de theorie in de avonduren deed en 1981 het diploma Rijksgediplomeerd Uurwerkhersteller behaalde aan de Christiaan Huygensschool. Waar ik enkel examen deed en geen lessen volgde. Tevens behaalde ik in 1990 mijn diploma voor juwelier.

Sinds 2000 ben ik werkzaam als klokkenmaker onder de naam “Klokkenmakerij Van Diggele” aan de Hugo de Grootstraat 15 te Vlaardingen. Dit in een daartoe speciaal gebouwd atelier op een verdieping van ons huis.

Met een gigantische voorraad aan onderdelen, gewichten, veren, veertrommels, glazen, wijzerplaten et cetera, kortom alles wat ik nodig zou kunnen hebben om mijn specialistische werk goed te kunnen doen, maakt dat ik vrijwel iedereen van dienst kan zijn. Continue koop ik daarom restant partijen op, hierbij ook veel klokonderdelen van bedrijven die stoppen.

Bij moderne klokken worden de uurwerkjes vervangen, daartoe heb ik er honderden van Europese makelij tot Aziatische in voorraad.

Als enige officiële klokkenmaker in Vlaardingen, met een naamsbekendheid van meer dan 60 jaar komen de reparaties niet alleen uit Vlaardingen maar vanuit de gehele regio. Heeft u een reparatie aan klok of horloge, komt u gerust langs tijdens openingstijden of neem contact op.

Ik repareer en restaureer mechanische klokken van oud tot antiek, immer met garantie, waarbij mijn ervaring verder gaat dan alleen de reparatie van het uurwerk. Zo nodig doe ik ook kastrestauraties in een daartoe speciaal ingerichte werkplaats achter het huis met een grote voorraad oud en antiek hout.